VKGE Congres 2018

VKGE CONGRES

Geachte bezoeker van deze VKGE Congrespagina,

Van harte welkom bij de VKGE, het kennisplatform dat zich sinds 1981 actief inzet voor de professionalisering van de voedingsverzorging binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Van opvallend bescheiden naar bescheiden opvallend! 

Dit jaar wordt het VKGE congres anders, spannender, aansprekender en grootser!

De VKGE gaat in een exclusieve samenwerking met de Food Inspiration Days een prachtig congres organiseren bij de CHV Noordkade in Veghel. Veel van onze leden hebben zich inmiddels al aangemeld voor dit evenement. Voor de leden die zich nog niet hebben aangemeld; let op dit kan alleen via de nieuwe, onlangs geïntroduceerde VKGE app en moet gebeuren voor 1 oktober aanstaande. Aanmelden via de website is niet meer mogelijk.

De Food Inspiration Days is na negen voorgaande edities gegroeid tot een echte topic in de wereld van eten, drinken en slapen. Met de 10e editie wordt echt uitgepakt met een heus festival. Verspreid over 2 dagen, 6 podia, 13 thema’s en ruim 80 sprekers. Luister naar key-note speakers, ontmoet de nieuwste start-ups, zie hoe food concepten tot stand komen, proef gerechten die je nog nooit eerder hebt geproefd en ga op culinaire ontdekkingsreis.

Als VKGE hebben we binnen het grote geheel van het foodfestival een eigen dagpodium, het Food & Vitality stage. Naast ons podium draaien we op deze dag mee in het grote spektakel. Enkel en alleen op 15 oktober!

Het Food & Vitality bestaat uit 3 blokken met daar om heen de opening, lunch, break en borrel. Voldoende tijd dus om te netwerken.

08.00 - 09.30 uur Het vitale ontbijt van de toekomst gecreëerd door Food Designer Annelies Hermsen

09.30 - 10.30 uur Opening Food Inspiration Day X met Hans Steenbergen (Food Inspiration)

11.00 - 12.30 uur 'One size doesn't fit all' 
Een stijgend aandeel van de zorgkosten is toe te schrijven aan een ongezonde leefstijl. De grote innovatie waar de huidige dure gezondheidszorg op zit te wachten is preventie. Want voorkomen is beter (en goedkoper) dan genezen. Gek genoeg loopt de zorg achter als het gaat om de inzet van leefstijl als medicijn bij de behandeling van cliënten en patiënten. Terwijl goede leefstijlinterventies (waaronder gezonde voeding) de zorgkosten kunnen helpen verlagen, doordat patiënten sneller genezen of de kosten voor medicatie omlaag kunnen. De meeste adviezen op het gebied van leefstijl en gezonde voeding gelden voor grote groepen mensen, terwijl dit eigenlijk op het individu zou moeten worden afgestemd. Geen pillendieet, maar een persoonlijke leefstijl op recept! Inspirerende sprekers zijn Michiel Bakker (Google), Liesbeth Luijendijk en Lisette de Groot (Wageningen University & Research), Nina Hoff (by Flow) en Susan Koenders (Zorgnetwerk Nederland)

12.30 - 14.00 uur Lunch

14.00 - 15.30 uur 'Succesvol verleiden’
Er zijn in Nederland ruim 5 miljoen mensen met chronische ziekten. In 50% van de gevallen is leefstijl van belang. Leefstijlverandering is nodig voor preventie én zorg.
Hoe kun je mensen verleiden tot een gezonde leefstijl? Gedragsverandering is essentieel maar lastig. Interventies gebaseerd op educatie en informatie hebben positieve effecten op kennis en intenties, maar niet op gedragsverandering. Weten is nog geen doen.

Onze omgeving is zo ingericht dat een ongezonde leefstijl het resultaat is. Er wordt veel geld verdiend met ons onvermogen om verleiding te weerstaan.
Het is belangrijk om goede voeding bereikbaarder te maken, aanbod bepaalt wel degelijk de vraag.
We verkennen in dit blok hoe je een gezonde leefstijl effectief kunt stimuleren. Van nudging en 'social proof' concepten tot het sexy maken van gezonde producten.

Michiel Bakker (Google), Linette (De Wilde Boerin) en Annelies Hermsen (Food Design) nemen ons mee!

15.30 – 16.30 uur Break

17.30 – 19.30 uur Borrel

Voor de inhoudelijke informatie raden wij je aan om te kijken op: https://days.foodinspiration.com/programma/

De informatie op de VKGE app krijgt gedurende de komende weken dagdagelijks een update zodat je het gehele programma makkelijk kunt volgen en je ook direct inzicht hebt welke VKGE leden zich hebben ingeschreven.

Heb je vragen, deze kun je stellen via het bedrijfsbureau: info@vkge.nl

Graag tot 15 oktober bij het volgende VKGE Congres ‘Celebrate Diversity’.

 

 

Klik hier om het evenement in je agenda te plaatsen.